Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Beleggen in aandelen en cryptomunten

Deze website gaat over beleggen in aandelen en cryptocurrencies.

Investeren in hoog dividend aandelen uit Amerika

Hoog dividend aandelen uit Amerika vinden tegenwoordig gretig aftrek onder beleggers uit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Aandelen met een hoog dividend zorgen namelijk voor een terugkerende stroom aan inkomsten die je kunt laten groeien. Voor veel beleggers is het dan ook de uitdaging om de portefeuille zo vol mogelijk te krijgen met aandelen uit allerlei Amerikaanse bedrijven. Wat houdt hoog dividend beleggen nu eigenlijk precies in? Hoe zit het met die Amerikaanse aandelen op de beurs? Welke voordelen en nadelen heeft het om te beleggen in hoog dividend aandelen? Op die vragen en meer krijg je antwoord aan de hand van dit artikel.

Wat is dividend?

Dividendbeleggen lijkt niet veel te verschillen van gewoon beleggen in aandelen, maar heeft wel degelijk een andere insteek. Bij dividendbeleggen is dividend namelijk het doel. Dividend is de uitkering die je als aandeelhouder krijgt van een bedrijf als zij winst maken. Aandeelhouders profiteren zo van de aandelen en bedrijven verzekeren zich ervan dat de aandeelhouders hun aandelen nog wel even vasthouden. Dividend is dus een beloning voor beleggers en kan dienen als een vaste stroom aan inkomsten wanneer je hier handig mee omgaat. Beleggers die vroegtijdig met dividendbeleggen beginnen kunnen al in enkele jaren een ware geldmachine hebben ontwikkeld die geld genereert, omdat ze ergens aandelen in hebben zitten.

Voorbeeld

Om je een beter en completer beeld te geven van wat dividendbeleggen op de lange termijn voor jou kan betekenen, hebben we een voorbeeld voor je. Stel je voor dat je voor 1000 dollar aandelen koopt in een bedrijf uit de Verenigde Staten dat een dividend uitkeert van 7%. Je ontvangt dan voor die 1000 dollar aan het einde van het jaar 70 dollar. Stel je eens voor dat je die 1000 dollar elke maand investeert en dat gedurende een jaar of 20? Dan heb je al snel 240.000 dollar op je rekening staan met los nog eens herinvesteringen en kom je uit op een dividendinkomen van rond de 17.000 tot 20.000 dollar.  Je kan ook meer beleggen of hogere rentes vangen, waardoor je inkomsten alleen maar groter en groter zullen zijn.

Amerikaanse aandelen

De hoofdzakelijke reden dat je voor aandelen uit de Verenigde Staten zou moeten pleiten als je hoog dividend wil beleggen, is dat deze bedrijven doorgaans veel winst maken en een hoog dividend bieden. Een dividend boven de 4% mag gezien worden als hoog en heel veel Amerikaanse bedrijven bieden zoveel dividend op hun rekening. Amerikaanse bedrijven zijn ook een goede keuze omdat Amerikanen zelf actieve beleggers zijn en voor hun oude dag geld opzij zetten in allerlei fondsen. Je volgt in principe gewoon het Amerikaanse voorbeeld door in hoog dividend te gaan zitten. Los daarvan is gebleken dat de Amerikaanse beurs tegen een stootje kan en zichzelf snel weer hersteld bij rampen. Met de Amerikaanse beurs heb je veel meer zekerheid dan met aandelen van Nederlandse bodem.

Handelen in hoog dividend

Je hebt kennis genomen van wat het betekent om in hoog dividend aandelen te beleggen. Grote voordelen zijn de inkomsten die je hieruit kunt halen en de zekerheid die de Amerikaanse beurs je te bieden heeft. Een ander voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn voor koersschommelingen, omdat die niet direct van invloed zullen zijn op je dividend. Een nadeel van dividendbeleggen is dat het een tijdje kan duren voor je er een stabiel inkomen uithaalt. Dividendbeleggen is dan ook vooral prettig voor mensen die nog wat jonger zijn en zeker nog 20 jaar geld opzij kunnen leggen om te investeren. Ben je van plan om te gaan investeren in Amerikaanse aandelen met een hoog dividend? Dan is het raadzaam om je goed in te lezen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article